Thursday, October 18, 2018

Beskytt høylysene: En lærdom for lyset og livet

En vanvittig god video om høylys, av Sean Tucker! Forstår nå at på Toten har alle høylysene brent fullstendig ut, og at det ikke finnes noe vis å bringe detaljene tilbake på. Historiemaleriet mitt har brent ut, grenda mi, den urbane landsbyen min, grendestien min og åsen min. Alt er utbrent! Jeg kan forsøke så mye jeg vil for å hente tilbake detaljene i høylysene, men akkurat som i fotografiet, er de utbrent, er alt håp ute. Dette fordi vi var uforsiktige og ikke eksponerte etter høylysene! Derfor mistet vi dem!


Det kjennes svært underlig å være ved den gamle husmannsplassen vår, hvor alle høylysene har brent ut. Dette skyldtes at man ikke eksponerte for høylysene, hvilket jeg heller ikke hadde gjort i dette fotografiet. Imidlertid klarte jeg å hente dem fram igjen ved å legge på et par filtre. Dessverre er det ingenting som tyder på at noen er villige til å hjelpe med å legge de nødvendige filtre over Grythengen, slik at detaljene i høylysene kan bringes tilbake til liv.

Derfor er historiemaleriet vårt i kulturlandskapet på Toten fortapt. Fordi det er ingenting uten de vakre detaljene i høylysene. Brenner høylysene ut, da brenner også kulturbæreren og historiemaleren ut. Til slutt orker man rett og slett ikke mer, og bare reiser sin veg, for å la historiemaleriet visne hen, sammen med den rike kulturarven det var en del av.

Uten høylysene er simpelthen ikke livet verdt å leve!

-Flickr.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...