Skip to main content

Vi bare spiller og spiller til vi har tapt alt!

Etter at humanetolog Terje Bongard trakk inn årene er Trond Andresen av de mest aktive og spennende innenfor feltet atferdsøkologi. I dag igjen har han gitt oss en innsiktsfull artikkel om hvorfor vi er som vi er, og at det ikke nytter å påpeke at keiseren er uten klær. Fordi spillet trumfer alt!

- H.C. Andersen tok feil om «keiseren», og det har jeg gjort også

To kommentarer fra min hånd:
Helt siden jeg gikk på gymnaset har jeg sverget til mottoet om å si fra høyt og tydelig når jeg synes jeg ser pretensiøse oppblåste mennesker som later som de har noe stort å fare med.
Er selv en av dem! Som jeg skriver:
Men jeg kan ikke gi meg. Bongard har trukket inn årene, og hele sivilisasjonens framtid ligger nå på mine skuldre alene.
I motsetning til kulturelitene driver jeg imidlertid et solospill, mens de er opptatt av sine samspill. Men så velger de da også å overse spillplassen min fullstendig, jeg er jo en avdanket industriarbeider fra Toten må vite😖
Lykke til, men jeg tror ikke lenger på facebook som formidler av noe mer enn enkle følelser og små show-offs. Et bilde av en halvliter fra sydenturen får mer oppmerksomhet enn vi kan drømme om, Øyvind. Sånn er menneskene... - Terje Bongard

************

Etter å ha hatt innlegget i bakhodet i dag slo det meg at du her har vist oss den viktigste forklaringen på hvorfor Bongards budskap ikke slår an, på tross av at han har fått stå fram på de største mediaplattformene, og til tross for at han blir tatt på alvor. Menneskene, og da særlig skravleklassen og de med kreative yrker, er altfor opptatte med sine spillplasser og å få en sentral plass innenfor egen gruppe. Bryter man med spillgruppas (inngruppas) doktriner og regler er man simpelthen ute av spillet og på egenhånd. Status og posisjon er tross alt, særlig for menn, det viktigste og den dypeste mening med livet. Ultimat fordi dette gir en bedre sjanse til å videreføre egne gener, proksimat fordi man vil vise at man er en god samfunnsborger.

Bongard derimot er en formidler av sannheten, noe alle vet, men ingen fra skravleklassen vil risikere status og posisjon med å følge ham. Vi bare spiller og spiller til vi har tapt alt!

Den ultimate forklaringsmodellen over alle ultimatum personifisert i kjøtt og blod. Hvilket skravleklassen aldri vil innrømme. For de er jo gode samfunnsborgere😏

Comments

Popular posts from this blog

Paddehoa og plassen min

Kjære plassen min, kvalt du vart, lik ei paddehoe alle paddehannane kasta seg over i dammen om våren.
Dei ville alle bu ved dine grøne enger, då dei tykte det her var so vent og fredeleg. Men dei vørde deg ikkje, og no er du kvalt til daude.
Herr Fossemøllens augnestein stend utan låven sin, her gjeng ikkje lenger dyr og beitar i dine grøne enger. Berre grasklipparar beitar her no.
Dei elska deg til daude, og med deg i grava di tok du den rike
grendearven din.
No stend vi ribba attende.

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Brilliant fra Anita Sweeney om de "normale"

Folk har flokkmentalitet, og det krever en spesielt sterk følelse av integritet og karakterstyrke for å stå opp i protest mot noe, mer så om du er alene eller i mindretall. Det er langt lettere å akseptere hva de fleste sier og dermed sikre seg et fredelig liv.

Videre, hvis du er blant våre supportere og du vet hva som skjer med de som krysser oss, ønsker du ikke å lide samme skjebne og det er dermed langt lettere å være enig med oss. Med så mange mennesker som opererer på denne måten, gjennom trusler eller frykt for isolasjon, er det lett nok for oss å få tilstrekkelig mange til å være enig med oss og bli båret på en bølge av flertallets mening, som styrker vår sak. - HG Tudor
Virkelig bra fra Anita Sweeney om hvor frenetiske folk er etter å framstå som normale, normale og atter normale, og hvor livredde de er for det minste pirkettrift i deres plettfrie fasade. Minst 90% av befolkningen er reine flokkdyr, eller normale kujoner, da dette har vært en evolusjonspsykologisk fordel. Vi …