Monday, October 22, 2018

Helgøya fra sin beste side

Det beste stedet å skue Helgøya fra er oppe fra Nordliavegen. På et vis er Helgøya Mjøsas hellige øy, på samme vis som Hovdetoppen er Gjøviks hellige fjell. Hva ville man sagt hvis Apple hadde landet UFO-Hovedkvarteret sitt midt på Helgøya? Vel, nå skjer noe tilsvarende i Gjøvik, hvor de lander et stort UFO-Hotell midt på Hovdetoppen. At de påpeker at de gjør hotellet så lavt som mulig, er direkte hyklersk, for de legger jo UFO-ikonet sitt på toppen for at det skal synes over hele byen.

De som er istand til å gjøre noe slikt, er reinspikkede psykopatiske bøller og narsissister. Dette er jeg rett og slett ikke i tvil om, og de som fortsetter å leve i Gjøvik etter denne skjendingen, legger seg flate for denne typen mennesker. For egen del kjenner jeg at det grøsser nedover ryggen hver gang jeg ser opp mot Hovdetoppen nå, da jeg føler gufset fra disse udyrene. Denne toppen som stod for trygghet og verdighet.

Vel, jeg kan love at denne ugjerningen skal ikke Gjøvik slippe billig unna med!

"Hovdetoppens fall"

-Wikimedia.

Relatert


Äntligen! Inget Nobelhus på Blasieholmen (Kunne man enda sagt det samme om Hovdetoppen😞 Hovdetoppen er jo et minst like "kjenslig" sted som Blasieholmen. Allikevel ser man ingenting av det engasjementet i Gjøvik, som man fant i Stockholm.)
Mycket kan sägas om Stockholms stadsbyggnadspolitik de senaste åtta åren, det är så länge vi har skrivit om den. Sammanfattningsvis har det rört sig om ”rovdrift” som Martin Rörby uttryckte det, maskerat till byggandet av framtidens stad. De som var emot stora förfulande volymer av kantigt glas pålades etiketter som ”bakåtsträvare” och ”konservativa” nej-sägare i en tid som präglades av populistisk liberalism direktimporterad från USA:s twitter- och instagramkonton. Att vara emot var dåligt, ja nästintill asocialt beteende. Till och med när det handlade om Stockholms världsberömda och mycket trevliga innerstad.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...