Wednesday, January 9, 2019

2X5=10

Var en liten tur nede ved Olterudelva i kveld for å utforske videre med min 50 mm f1.4 med MC11-adapter, og fikk to fine bilder, hvorav jeg ble særlig fornøyd med dette. Ja, jeg synes rett og slett jeg fikk fanget noen utrolig flotte former her.

For adapteret ser det ikke ut til at dette overfører dybdeskarpheten til søkeren, hvilket i så fall vil være svært beklagelig, men kanskje har jeg i vanvare foretatt en feilinnstilling? Heller ikke har jeg maktet å få det skarpt enda der jeg ønsker med f1.4, men muligens er dette også en menneskelig feil?

Ellers ser jeg nå virkelig hvor smart det er med drop-in adapter for filtre, slik Canon har for sitt nye EOS R - system.

"IR exclusive: Where’s Canon going with the EOS R? Do they have a plan?"

-Wikimedia.

Dette bildet liker jeg også meget godt. Eldstejenta trodde jeg hadde fotografert lua mi, men det er faktisk et hull i isen i Olterudelva. La på det svart/kvitt-filteret i Nik Collections med aller mest kontrast, da det er formen som er spennende, ikke snøen eller elvebunnen.

Tok flere bilder av ishullet, men det var dette jeg likte best, med denne flotte ovalen akkurat litt ute av senter.

-Flickr.

En stor takk til Michael Seiferle👏
Michael Seiferle: Maybe Aperture preview is what you are looking for? Just a guess...
http://docs.esupport.sony.com/.../contents/TP0000226642.html
I found it and set it to c1, so that I can easily check the preview. Thanks a lot! Is it like this with all adapted lenses that they work like on old dslr?

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...