Saturday, January 19, 2019

To kloke hoder

Kunstler er like frustrert som jeg over hvordan vi har ødelagt byene og bygdene våre. Det er ubegripelig hvor mange meningsløse boliger med tilhørende infrastruktur, som ligger strødd i kulturlandskapet. Men fremdeles kan man isolere fragmenter av fordums skjønnhet med kameralinsa, som her i kveld etter Nordliavegen på Toten.

-Wikimedia.

Kunstler og Greer, to av verdens klokeste og mest kunnskapsrike menn, med en utrolig kjemi, pludrer i denne nytelsen av en podcast sammen om smått og stort, ikke minst om menneskets dårskap og vår pågående kollaps. Hvor utrolig mye skylder jeg ikke disse to herrer for min verdensanskuelse! Var det ikke for dem, ville jeg ikke forstått mye av hvordan verden henger sammen. Den eneste som kanskje har betydd mer, er Terje Bongard, men han har dessverre sluttet å snakke.

- KunstlerCast 312 — Yakking with John Michael Greer

Og ja, selvsagt:

- HANS ROSLINGS POSITIVA VÄRLDSBILD STÄMMER INTE

Ja, disse roslingene, som dessverre blir flere og flere, men de har intet å fare med. Rosling rakk ikke Greer og Kunstler så mye som til anklene. En helt håpløs falsk profet!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...