Monday, January 14, 2019

NG ute - Engh inne

Utenfor galleriet demonstrerte aksjonsgruppen «Redd Nasjonalgalleriet» for siste gang. Inne nektet aksjonisten Audun Engh å forlate bygningen før siste ordinære gjest var ute. Han spolerte dermed ledelsens plan om å takke siste gjest i det gamle museet med en invitasjon til det nye Nasjonalmuseet.
- Lyset slukket i Nasjonalgalleriet

Da vi besøkte NG siste gang arrangerte de Livets dans, mens de danser Dødens dans med modernismen. Trist med disse karrieristene, de bryr seg intet om nasjonen, hvor det kun gjelder å snu kappa etter vinden.

Kulturelt lever vi allerede i en post-apokalyptisk tid.

Fotografiet er en tanke bevegelsesuskarpt, men allikevel et godt minne. Synd var det dog at vår nasjon skulle gå tapt og fortapt. Vi har blitt et land av landssvikere, med unntak av Audun Engh.

-Wikimedia.

"Bilde tatt av Lars Elton i det jeg noe etter kl 21 søndag forlot Nasjonalgalleriet som siste besøkende utenom staben. Kravet er å få komme tilbake så snart som mulig, for å kunne se gullalderkunsten og andre ikoniske verk." - Audun Engh

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...