Tuesday, January 15, 2019

Guerrilla Pocketing

I vår tid kjenner man seg stadig mer avmektig, og utover fotografiet er det lite som gir mening. Noen tyr til Guerrilla Gardening, hvor man planter spirer av håp i gatebildet. Litt mer ambisiøst, men allikevel innen rekkevidde, er Guerrilla Pocketing, en term som nettopp falt meg inn. Her implementerer man et lommetun eller lommenabolag, et Pocket Neighborhood, som er den amerikanske termen, i et ledig urbant eller ruralt rom. Man kan finne en plass hvor man skaper et nytt lommetun fra grunnen, eller man kan transformere et eksisterende byrom, som ikke er for stort.

Mange drømmer om økolandsbyen, men dess mindre noe er, dess enklere er det å kile inn i vår fortapte verden. Ideelt har man en økolandsby bestående av konglomerater av lommetun, men et enkelt lite lommetun, kanskje nyskapt ut av en forfallen bakgård, kan ha en stor effekt og gi nytt håp.

Denne lille plazaen i Albaicin kan enkelt transformeres til et urbant lommetun :-)

-GP.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...