Monday, January 7, 2019

Hovdetoppen disko-kule

Ja, jeg fatter det ikke, og skal tilbake for å utforske dette sjarmerende lille tunet ytterligere, men er dessverre redd for at omgivelsene kan ha degradert i litt for stor grad, hvilket jeg bevisst utelot i komposisjonen. Uansett taler tunet til oss med stor visdom og skjønnhet!

Var en tur ovenfor Majerskogen i dag og så ned mot tunet her, sammen med varabrannsjefen, som vel er den eneste personen jeg kan finne på å stikke innom på Toten i dag. Så sosialt har alt degradert, men selvsagt, styrker jeg mine fototalenter kan jeg plutselig ende opp med en bunke fotovenner. Men vi får se hvordan det går med skyskraperen på Hamar? Synd at politikerne dilter etter disse narsopatiske alfahannene, da det selvsagt er disse som ikke klarte å sitte stille lenger og se på villmarkstoppen Hovdetoppen i Gjøvik, og bare måtte lage ei diskokule av den. Ja, dette var et godt bilde: Hovdetoppen, Gjøviks nye diskokule, som alle narsopater, sekundærsykopater og flygende aper danser omkring i konsumerisk galskap, i kjøpesenterbyen Gjøvik.

Men han snakket om at det var et lite skogsbruk enda lenger opp mot Totenåsen, hvor det inntil nylig hadde bodd en slags Fønhus-fyr, og at det var en aldeles nydelig plass. Dette kunne kanskje vært noe for meg:-). Men så var det kona da...

Ja, dette glemte jeg å nevne, denne varabrannsjefen har gjort et fantastisk arbeide med å rydde fram igjen gjengrodde stier, slik at mens vi er her kan dette nå overta for folkestiene i Øverbymarka på Gjøvik:-)
Synd at politikerne dilter etter disse narsopatiske alfahannene, da det selvsagt er disse som ikke klarte å sitte stille lenger og se på villmarkstoppen Hovdetoppen i Gjøvik, og bare måtte lage ei diskokule av den. Ja, dette var et godt bilde: Hovdetoppen, Gjøviks nye diskokule, som alle narsopater, sekundærsykopater og flygende aper danser omkring i konsumerisk galskap, i kjøpesenterbyen Gjøvik.

Fra å være byens hellige fjell og siste villmarkslunge og nærfriluftslivs-topp, har Gjøvik nådd toppen av galskap og forvandler bytoppen sin til ei disko-kule.

På toppen lander de snart et gigantisk bling-bling-se-på-meg UFO-hotell, hvortil i hva som tidligere var et fantastisk Zen View ned mot byen, det nå kommer ei stor trapp opp fra byen, garantert godt belyst. For Hovdetoppen har hittil også ligget lik en mørkets øy i bybildet, som var herlig godt å se til for et inntrykksømt menneske.

På høyre side har de hugget ned den skogarmen som gikk ned til Hovdetjernet, ja hele nord- og vestsiden er nå snauhogd, og tjernet med Fastland har helt mistet karakteren av et skogstjern. På motsatt side kommer en meningsløs løsrevet suburb med funkisblokker.

Ja, hele byen forvandles til noe ala Ibiza, med ei kjempestor diskokule midt i byen, som gjøvikenserne danser omkring i konsumerisk galskap i kjøpesenterbyen sin, hvor de sleiker svetten i begjær av disse narsopatiske alfahannene som står bak dette her, og som ikke klarte å sitte stille lenger og se på urørt villmark, med sitt kall til refleksjon og ettertanke.

På toppen av det hele står en fallen speider bak Hovdetoppens fall.

Byen er verre enn Sodoma, Gomorra og Ninive sammenlagt, og jeg er redd for at den vil dra med seg ned hele Gjøvikregionen, ja kanskje hele Mjøsregionen, i sitt fall.

Tenk det, å forvandle byens hellige fjell til ei diskokule! Dette må være verdens sykeste by. Trist å tenke på at vi investerte våre beste år i en slik by, og at vi bygde opp vårt nettverk og vår tilhørighet her. Nå alt forgjeves.

I sannhet, vi lever i en håpløs, narsopatisk tid.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...