Monday, January 28, 2019

Mjøsvandring ved Balkeåsen

Endelig fikk jeg gått turen nedom Balkeåsen ved Mjøsa👍

Det ble ikke store morgenrøden, kun et lite rødskjær som forsvant altfor raskt. På kvelden var det imidlertid helt fantastisk. Dette ble et godt bilde, dessverre glemte jeg å skru av sensorstabiliseringen (IBIS), slik at det ble bitte litt uskarpt på 200% forstørrelse. Uansett, dette er en fin plass for slørete morgenbilder, selv om det ikke helt kan sammenlignes med de fantastiske rullesteinene ved Vålerkysten, som Jørn Bøhmer Olsen er så kjent for.

-Wikimedia.


Du verden så mange gode råd! Må nok få hentet det blytunge men superstødige Bøverbru-stativet som er til service, få meg et 10-stop ND-filter, fjernutløser og ei 20 mm prime. Kommer ikke snart noe fra Tamron eller Sony, får det bli en Tokina Firin 20 mm f2.0. Den har ikke værtetting, ikke særlig sterk mot gjenskinn/spøkelser og har middelmådig autofikus, men er sylskarp og har en kraftig manuell zoom-ring, pluss at den er liten.

Etter den lille morgenrøden ble det raskt grått. På dette bildet har jeg klart å sette blenderen på f5.6, så det ble litt vel uskarpt i forgrunnen.

-Wikimedia.

Oi,oi,oi, dette bildet smeltet mitt mjøshjerte fullstendig💓 Beit meg ikke merke i det før under andre gjennomgang, men føler at det er Urmjøsa som her trer fram. Hadde jeg hatt en foto-printer og kunnet kunsten å printe, ville jeg printet det ut med det samme og hengt det over sofaen i kammerset. Bildet er tatt på 2000 iso, men dette legger liksom bare karakter til fotografiet. I tillegg er det knivskarpt hele vegen.

-Wikimedia.

Du store min tid, et fantastisk fotografi tatt på stativ, på iso 50😍 Heller ikke dette bildet oppdaget jeg før under andre gjennomgang. Du verden for noen linjer! Og hvilken tonalitet!

-Wikimedia.

Mot Stangelandet.

-Wikimedia.

Her er nesten like mye gråstein som i Øverskreien:-)

-Wikimedia.

Naturlige grånyanser.

-Wikimedia.

Plutselig brøt det gjennom noen solstråler.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Generelt er jeg ikke så begeistret for abstrakt kunst, men må si at Innlandets dronning er en mester med tåkemalepenslene sine;-)

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Endelig et sylskarpt bilde tatt håndholdt på Auto ISO Shutter Speed Standard. Ja, jeg er nok helt standard jeg, og ikke som Mark Gailer, som skyter knallskarpt håndholdt på Auto ISO Shutter Speed Slower. Men alle kan ikke være best😕

-Wikimedia.

Hovinsholmen utenfor Helgøya, lenge siden jeg har vært der nå, men husker det var noen fine gravhauger og mektige furuer der. Får prøve å få tatt turen igjen.

Fotografiet ble ikke helt skarpt, men her brukte jeg det stødige Bøverbru-stativet mitt, og er sikker om at IBIS var slått av, så kan ikke forstå annet enn at det må være atmosfærisk turbulens som har slått inn. Skal se om jeg får skarpet det opp i morgen, kanskje med litt dehaze over holmen? Uansett må man opp på 200% forstørrelse for at det skal bli plagsomt.

-Wikimedia.

Endelig framme ved Sundvika fuglereservat ved Lenaelvas utløp, hvor jeg nyter en velfortjent kaffekopp til utsynet av Helgøya og Hovinsholmen. Det var en fin vandring, kunne gå helt i fred uten å treffe et eneste menneske, kun noen fossekall som fløy fram og tilbake holdt meg med selskap. Bedre kan man ikke ha det!

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...