Skip to main content

Korngård i vinterskrud

Korngård i Østfold i vinterprakt.

-Flickr.

Et lite minne fra Østfold, fra en av mine mange varereiser sammen med min gamle Sprinter og eos 550d. Dessverre måtte vi gå, noe jeg ikke kan forstå, da jeg var en av de tre som forstod produksjonen til bedriften. Den andre var oppfinneren fra IDT, den tredje gamlefar. Hvorfor sender en bedrift uerstattelig ekspertise på dør? Hva slags bank er Nordea, som finansierer en bedrifts selvdestruksjon? Selv fatter jeg ingenting???

En årsak til at jeg måtte gå skulle være min helsetilstand. Men dette kan jeg heller ikke forstå? På søndag småløp jeg da 7-kilometeren på Øverby med bløt vårsnø til knes med minstejenta på ryggen, uten at dette affekterte meg det minste. Kona måtte snu og vente på Eiktunets kafé, mens jeg løp gjennom blautsnøen som en elg. Ikke merket jeg den minste smerte, og dagen derpå hadde jeg ikke antydning til stølhet. Dette i helt utrent tilstand!

Som om ikke dette var nok skulle venninnene til kona gjette min alder senere på dagen, og alle tre tippet at jeg var i 30-årene, til konas store forskrekkelse. Da jeg fortalte at 50-års dagen var nært forestående, skjønte de ingenting. En av dem fortalte sågar overbevisende at jeg så akkurat likt ut som da hun ankom Norge for 15 år siden.

Men, men, noen minner har jeg da fra min tid som lykkelig amatør. Og da jeg kom over dette bildet i arkivene nå nettopp, syntes jeg det var et riktig godt et.

Comments

Popular posts from this blog

Sommerhilsen fra Terje Bongard

Noen tanker:

Nesten halvparten under 30 år kommer ikke til å stemme i høst. Individet i storsamfunnet er fremmedgjort: Følelsen av å ha innflytelse er liten, avstanden opp kjennes utenfor følelsesregisteret. Avisene i dag fokuserer på at om man ikke stemmer, så har man ingen innflytelse. Spørsmålet er bare om forskjellen ville bli så stor om vi smurte 50 % mer stemmer ut over dagens partilandskap. Blir framtiden mer bærekraftig av det? Blir følelsen av innflytelse større?


Det påligger folk med kunnskaper et svært ansvar nå. Framtidas livsnødvendigheter, omsetningen i de store systemene som gjenskaper og omsetter luft, vann, jord, klima og næring, selve livsveven er i ferd med å knekkes. Ikke bare mat og klær, også helse og livskvalitet, trygghet, konflikter mellom individer, regioner og land ligger i potten. Biomangfold er en sikkerhet vi trenger for å holde sykdommer i sjakk, matproduksjon oppe og livskvalitet levende. Du ser tegna rundt deg hele tiden. Det er en håndfull arter som …

Naturmaterialen åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet

Syntetiska material kan till exempel omedelbart verka snygga och praktiska. Teflon, goretex och de många nya nanoimpregneringsämnena är kända för deras otroliga förmåga att avvisa vatten, fett och smuts, men den avvisande kvaliteten verkar också gälla mer generellt för de syntetiska materialens estetiska verkan. Det finns ofta en endimensionalitet i materialen, som gör dem starkt monotona i större mängder. Syntetiska material åldras dessutom i allmänhet med mycket lite behag. Från det ögonblick de börjar mista sin industriella glans kommer de snabbt att likna avfall. Detta är helt motsatt hos naturmaterialen som ofta åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet. Det är som om de rymmer en stor mängd upplagrad erfarenhet, som om detaljrikedomen först på allvar avslöjas i förfallsprocessen. Skönhetens Befrielse av Morten Skriver, s. 166

Village Towns

Vandana Shiva from Sustainable Cities™ on Vimeo.

Vandana Shiva, an internationally recognized Indian activist and philosopher, explains that planning for the human being rather than the automobile can liberate space and create community within a city. In her opinion, a sustainable city should operate as a self-reliant and self-sufficient cluster of villages.