Skip to main content

En halvliter for Bongard

Lykke til, men jeg tror ikke lenger på facebook som formidler av noe mer enn enkle følelser og små show-offs. Et bilde av en halvliter fra sydenturen får mer oppmerksomhet enn vi kan drømme om, Øyvind. Sånn er menneskene... - Terje Bongard

Ja, ja, så får jeg prøve med et bilde av en halvliter da, og håpe at dette kan pence noen inn på Bongards budskap, og aller helst lese hans fabelaktige bok😉

Denne halvliteren ble fortært ved Nove Mĕsto Beer Hall i Praha, hvor man finner byens eldste familiebryggeri. Et grumsete men styggodt øl fullt av antioksidanter.

Så var alt håp ute


Dessverre må jeg medgi PermaLivs lesere at vårt siste ess, halvliterstrikset, heller ikke hjalp. Derfor er siste strime av håp nå sluknet, og halvliteren ble istedenfor den siste trøst i en fortapt verden. Imens bygger ekstremsløserne sin ideologi, slik Terje Bongard forutså det i sin bok "Det biologiske mennesket". I front er Steinar Jakobsen hos debatt1.

Vi kommer således til å følge alle andre av universets sivilisasjoner ned i sluket, da handikapprinsippet er universelt, og sivilisasjonenes forutbestemte selvdestruksjon slik er årsaken til at vi ikke finner intelligent liv. Muligens lever vi i et multivers, og kanskje finnes det univers som ikke er underlagt handikapprinsippet? Men dette blir kun spekulasjon.

Nyt halvliteren din i sommersola, men skap deg ingen falske illusjoner under en blå himmel. Vi står foran den store forenklingen, men denne er umulig å gjennomføre uten lommedemokratiet.

Comments

Popular posts from this blog

Sommerhilsen fra Terje Bongard

Noen tanker:

Nesten halvparten under 30 år kommer ikke til å stemme i høst. Individet i storsamfunnet er fremmedgjort: Følelsen av å ha innflytelse er liten, avstanden opp kjennes utenfor følelsesregisteret. Avisene i dag fokuserer på at om man ikke stemmer, så har man ingen innflytelse. Spørsmålet er bare om forskjellen ville bli så stor om vi smurte 50 % mer stemmer ut over dagens partilandskap. Blir framtiden mer bærekraftig av det? Blir følelsen av innflytelse større?


Det påligger folk med kunnskaper et svært ansvar nå. Framtidas livsnødvendigheter, omsetningen i de store systemene som gjenskaper og omsetter luft, vann, jord, klima og næring, selve livsveven er i ferd med å knekkes. Ikke bare mat og klær, også helse og livskvalitet, trygghet, konflikter mellom individer, regioner og land ligger i potten. Biomangfold er en sikkerhet vi trenger for å holde sykdommer i sjakk, matproduksjon oppe og livskvalitet levende. Du ser tegna rundt deg hele tiden. Det er en håndfull arter som …

Naturmaterialen åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet

Syntetiska material kan till exempel omedelbart verka snygga och praktiska. Teflon, goretex och de många nya nanoimpregneringsämnena är kända för deras otroliga förmåga att avvisa vatten, fett och smuts, men den avvisande kvaliteten verkar också gälla mer generellt för de syntetiska materialens estetiska verkan. Det finns ofta en endimensionalitet i materialen, som gör dem starkt monotona i större mängder. Syntetiska material åldras dessutom i allmänhet med mycket lite behag. Från det ögonblick de börjar mista sin industriella glans kommer de snabbt att likna avfall. Detta är helt motsatt hos naturmaterialen som ofta åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet. Det är som om de rymmer en stor mängd upplagrad erfarenhet, som om detaljrikedomen först på allvar avslöjas i förfallsprocessen. Skönhetens Befrielse av Morten Skriver, s. 166

Village Towns

Vandana Shiva from Sustainable Cities™ on Vimeo.

Vandana Shiva, an internationally recognized Indian activist and philosopher, explains that planning for the human being rather than the automobile can liberate space and create community within a city. In her opinion, a sustainable city should operate as a self-reliant and self-sufficient cluster of villages.