Skip to main content

En halvliter for Bongard

Lykke til, men jeg tror ikke lenger på facebook som formidler av noe mer enn enkle følelser og små show-offs. Et bilde av en halvliter fra sydenturen får mer oppmerksomhet enn vi kan drømme om, Øyvind. Sånn er menneskene... - Terje Bongard

Ja, ja, så får jeg prøve med et bilde av en halvliter da, og håpe at dette kan pence noen inn på Bongards budskap, og aller helst lese hans fabelaktige bok😉

Denne halvliteren ble fortært ved Nove Mĕsto Beer Hall i Praha, hvor man finner byens eldste familiebryggeri. Et grumsete men styggodt øl fullt av antioksidanter.

Så var alt håp ute


Dessverre må jeg medgi PermaLivs lesere at vårt siste ess, halvliterstrikset, heller ikke hjalp. Derfor er siste strime av håp nå sluknet, og halvliteren ble istedenfor den siste trøst i en fortapt verden. Imens bygger ekstremsløserne sin ideologi, slik Terje Bongard forutså det i sin bok "Det biologiske mennesket". I front er Steinar Jakobsen hos debatt1.

Vi kommer således til å følge alle andre av universets sivilisasjoner ned i sluket, da handikapprinsippet er universelt, og sivilisasjonenes forutbestemte selvdestruksjon slik er årsaken til at vi ikke finner intelligent liv. Muligens lever vi i et multivers, og kanskje finnes det univers som ikke er underlagt handikapprinsippet? Men dette blir kun spekulasjon.

Nyt halvliteren din i sommersola, men skap deg ingen falske illusjoner under en blå himmel. Vi står foran den store forenklingen, men denne er umulig å gjennomføre uten lommedemokratiet.

Comments

Popular posts from this blog

Paddehoa og plassen min

Kjære plassen min, kvalt du vart, lik ei paddehoe alle paddehannane kasta seg over i dammen om våren.
Dei ville alle bu ved dine grøne enger, då dei tykte det her var so vent og fredeleg. Men dei vørde deg ikkje, og no er du kvalt til daude.
Herr Fossemøllens augnestein stend utan låven sin, her gjeng ikkje lenger dyr og beitar i dine grøne enger. Berre grasklipparar beitar her no.
Dei elska deg til daude, og med deg i grava di tok du den rike
grendearven din.
No stend vi ribba attende.

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Brilliant fra Anita Sweeney om de "normale"

Folk har flokkmentalitet, og det krever en spesielt sterk følelse av integritet og karakterstyrke for å stå opp i protest mot noe, mer så om du er alene eller i mindretall. Det er langt lettere å akseptere hva de fleste sier og dermed sikre seg et fredelig liv.

Videre, hvis du er blant våre supportere og du vet hva som skjer med de som krysser oss, ønsker du ikke å lide samme skjebne og det er dermed langt lettere å være enig med oss. Med så mange mennesker som opererer på denne måten, gjennom trusler eller frykt for isolasjon, er det lett nok for oss å få tilstrekkelig mange til å være enig med oss og bli båret på en bølge av flertallets mening, som styrker vår sak. - HG Tudor
Virkelig bra fra Anita Sweeney om hvor frenetiske folk er etter å framstå som normale, normale og atter normale, og hvor livredde de er for det minste pirkettrift i deres plettfrie fasade. Minst 90% av befolkningen er reine flokkdyr, eller normale kujoner, da dette har vært en evolusjonspsykologisk fordel. Vi …