Skip to main content

Bisayas-traveller eller totenkringle-kafeen?

Fikk beskjed i dag om at mitt nye Sony A7III ligger klart for henting på Lillehammer, og samme dag foreligger testen av kamerate hos Deep Review, med 89% helhetlig poengsum og gull. Sannelig glad jeg ventet på dette kameraet og ikke kjøpte Canons 6dm2 i fjor.


Særlig imponerende er lavlysprestasjonene, som nesten går helt i veggen. DP-Review synes også det har vært en klar forbedring av menysystemene, som jeg har gruet meg til.

Så får man tro at pengene nå snart begynner å renne inn. I fjor hadde jeg inntekter på 150 kr, og hittil i år 1250 kr. Muligens har jeg noen som vil kjøpe et foto til 750 kr, men dette er ikke helt i boks. Når jeg sammenligner med min gamle revisor, som var så velvillig til å hjelpe med å få meg skviset ut min gamle bedrift og min lykkelige amatørfotograftilværelse, og hans timelønn på 1700 kr, kan man naturligvis bli frustrert. Her tjener denne sleske slasken mer på å sende meg et par email sittende på sin komfortable kontorstol, enn hva jeg gjør på ei hel årslønn syklende rundt på Toten med min gamle sykkel med slitte tannhjul, hvor kjedet stadig glipper over et hakk, og brøytende veg gjennom kratt og utyske på Totenåsen. Verden er urettferdig!

Med stort sett kun røde tall på kontoen merker man at man kan bli litt desperat, og det er utrolig hvilke risikoer man er villig til å ta for å få fatt i ei tomflaske ute på isen på Hunnselva nedenfor MacDonald i Gjøvik.

Men la oss nå håpe og be om at situasjonen kan vende med mitt nye Sony A7III!!!

************

Jeg kjøpte mitt 70d høsten 2015 og en stund etterpå ble 80d annonsert/bekreftet. Det var først etter at jeg ble kastet ut av min bedrift i mars 2017 jeg bestemte meg for å satse på fullformat og en framtid som profesjonell fotograf. Gjerne som reisefotograf i Visayas-regionen på Filippinene: http://www.bisayatraveler.com

Bisaya er slik de uttaler Visayas på Filippinene, trolig på cebuano. Jeg følger The Bisayas Traveler og ønsker å bli en selv, hvor jeg leverer reisereportasjer til et norsk medium, slik at jeg kan dekke mine utgifter. Filippinene er rimelig, så jeg tipper 50-100.000 kr i inntekt kunne dekke oppholdet, inklusive den rimelige internasjonale skolen jeg har funnet for jentene mine.

Går ikke dette er plan b å etablere en liten totenkringlekafe med gallerisalg på veggene, med flotte fotografier fra kulturlandskapet rundt Mjøsa. Rigtignok følger de fleste turistbussene E6 og østsiden av Mjøsa mot Lillehammer, men jeg håper å endre dette mønsteret, slik at de følger vestsiden av Mjøsa mot Lillehammer, med en selvsagt stopp på min kafé på Gjøvik for å spise kringler og å kjøpe mine flotte bilder fra kulturlandskapet.

Jeg har akkurat lyktes i å få tak i ei gammel totenkringleoppskrift, som er hemmelig. Det var mange som bakte totenkringler for salg til Oslo, og jeg har nå fått en av disse oppskriftene. Forhåpentligvis en oppskrift til suksess for meg også!


En lavlyssituasjon som skapt for mitt nye Sony A7III.


Relatert


Comments

Popular posts from this blog

Sommerhilsen fra Terje Bongard

Noen tanker:

Nesten halvparten under 30 år kommer ikke til å stemme i høst. Individet i storsamfunnet er fremmedgjort: Følelsen av å ha innflytelse er liten, avstanden opp kjennes utenfor følelsesregisteret. Avisene i dag fokuserer på at om man ikke stemmer, så har man ingen innflytelse. Spørsmålet er bare om forskjellen ville bli så stor om vi smurte 50 % mer stemmer ut over dagens partilandskap. Blir framtiden mer bærekraftig av det? Blir følelsen av innflytelse større?


Det påligger folk med kunnskaper et svært ansvar nå. Framtidas livsnødvendigheter, omsetningen i de store systemene som gjenskaper og omsetter luft, vann, jord, klima og næring, selve livsveven er i ferd med å knekkes. Ikke bare mat og klær, også helse og livskvalitet, trygghet, konflikter mellom individer, regioner og land ligger i potten. Biomangfold er en sikkerhet vi trenger for å holde sykdommer i sjakk, matproduksjon oppe og livskvalitet levende. Du ser tegna rundt deg hele tiden. Det er en håndfull arter som …

Village Towns

Vandana Shiva from Sustainable Cities™ on Vimeo.

Vandana Shiva, an internationally recognized Indian activist and philosopher, explains that planning for the human being rather than the automobile can liberate space and create community within a city. In her opinion, a sustainable city should operate as a self-reliant and self-sufficient cluster of villages.

Naturmaterialen åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet

Syntetiska material kan till exempel omedelbart verka snygga och praktiska. Teflon, goretex och de många nya nanoimpregneringsämnena är kända för deras otroliga förmåga att avvisa vatten, fett och smuts, men den avvisande kvaliteten verkar också gälla mer generellt för de syntetiska materialens estetiska verkan. Det finns ofta en endimensionalitet i materialen, som gör dem starkt monotona i större mängder. Syntetiska material åldras dessutom i allmänhet med mycket lite behag. Från det ögonblick de börjar mista sin industriella glans kommer de snabbt att likna avfall. Detta är helt motsatt hos naturmaterialen som ofta åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet. Det är som om de rymmer en stor mängd upplagrad erfarenhet, som om detaljrikedomen först på allvar avslöjas i förfallsprocessen. Skönhetens Befrielse av Morten Skriver, s. 166