Monday, April 30, 2018

Min New Deal

Oppklarende kommentar på innlegget fra the Boss:

"Ære være deg for din innsats, Øyvind. Et par ting: Det bør hete samfunnslønn, da mister vi færre tilhengere på venstresida. Og det er ikke økosystemtjenester vi skal fordele demokratisk, det er prissettingen av dem som må bestemmes demokratisk." - Terje Bongard

Diskusjonen med Bongard om samfunnslønn fortsetter her:

- Bongard om samfunnslønn
************

Holmstad vil redde Europa, men han lanserer en alternativ måte å gjøre det på. Han kaller det The European New Deal, og den består av fem punkter:
  1. Storstilt «grønn» investering, basert på permakulturen. 
  2. En sysselsettingsgaranti gjennom det Representative Inngruppe-Demokrati (RID-Modellen). 
  3. Absolutt demokrati ved at demokratiet integreres i økonomien gjennom RID-Modellen. 
  4. Demokratisk bestemt borgerlønn, hvor man fordeler tilgjengelige økosystemtjenester. 
  5. En rett for alle til å bo i nærende, biofile miljøer, fortrinnsvis orientert rundt inngruppa, som i de chapinske lommetun.
Basert på artikkelen Milliardærene vil lansere EU-staten som «progressiv» av Pål Steigan. Ps! I forumet oppstod en meget fruktbar diskusjon, ikke minst grunnet Achsel Fords gjenkomst.

************

Utrolig bra og en fin oppfølger til Sagas essay!

- Klimaproblemet er systemet

"Det som trengs er systemendring. Alt annet, inklusive techno-fiks og troen på «decoupling», er symptombehandling, sidespor og utsettelser som gjør endringene som tvinger seg fram enda vanskeligere enn de behøvde å være, i en enda alvorligere situasjon for verdens klima og miljø. Barn og barnebarn, som vet hvor mye vi har visst, vil ikke se til vår unnlatelse og endringsvegring med storsinn, men med berettiget raseri. Business as usual er tyveri fra framtiden."

Amen!

"Så vil noen si at det genuine moralske spørsmålet er et annet, nemlig: Hvilken rett har vi, i et av verdens rikeste land, basert på inntekter fra fossil energi, til å si til kineserne at det vil være moralsk galt av dem å adoptere vår livsstil? Har kinesere mindre rett til hver sin privatbil og feriereiser til fjerne land enn det vi i Norge, eller USA, har nytt godt av? Trekker verdens rikeste stigen opp etter seg?"

Vi har ingen som helst rett til dette, men plikter å gå foran med et godt eksempel, ved å gjennomføre og å implementere MEDOSS. Dette vil være å kaste ut ei livbøyle, istedenfor å dra opp stigen etter oss.

Nærende biofile miljøer MÅ bli en menneskerett!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...