Saturday, April 14, 2018

Terje Bongard: Demokratiet er for dårlig

Reposter min introduksjon til Bongards siste radiointervju, da det har blitt helt stille fra karen. Han responderer ikke på fb eller andre steder. Har han igjen, etter blomstringen i Tranas studio, blitt grepet av svartsinn og isolert seg i den mørkeste avkroken av insekts-kjelleren på NINA?

Verden er full av synsere, som pynter seg med de flotteste påfuglhale-meninger om alternative samfunn. Men, som Bongard har poengtert mang en gang, MÅ en alternativ modell ha sitt grunnlag i våre følelsesorganer. Derfor er det KUN RID-modellen som er vårt håp.

- Hør Bongard blomstre i Tranas studio i Trøndelag

Hvorfor lytter ikke flere til Bongard? Hvorfor kjøper ikke flere hans bok? Vi er i ferd med å gå i evolusjons-snaren. Dette er ikke alarmisme, men et humanetologisk faktum!

************

Bongard er tilbake med ny sparringpartner, Kjartan Trana i NRK Trøndelag. Tydelig at Trana er en partner Bongard trives sammen med, og vi får håpe at dette kan utvikle seg til en gull-serie. For dette er gull, og selv om folk flest har teflonhjerner og nekter å ta innover seg realitetene om seg selv og verden, er det gull verdt for oss som har innsett.

Vi lever nå i en atomisert verden, hvor vi hver og en er som små øyer, opptatt av vårt. Et massesamfunn. Ingen kan ta ansvar i et massesamfunn. Overgangen til et stammesamfunn er imidlertid mulig.

Bongard påpeker at demokratiet er for dårlig, og dessverre blir det dårligere for hver dag som går, da stadig mer makt overføres til overnasjonale organer og korporasjonene. Politikerne fungerer mer og mer som skuespillere. Ved å knytte demokratiet opp mot produksjonen kan vi ta demokratisk kontroll over livsgrunnlaget vårt.

I disse dager faller verdens børser, og det lager de store overskriftene. Men pengefølelsen er falsk, det at milliardene forsvinner på børsene er uten betydning, det bekymringsfulle er at de reelle verdiene i andre enden av pengesystemet fordufter.

Boka til Bongard skulle selvsagt vært i en praktutgave mellom stive permer, for dette er bibelen for den som ønsker å forstå mennesket. Vi er sløsere, etterkommere av sløsere, evolvert i en uendelig verden. Nå kommer imidlertid verdensveggene nærmere for hvert år, og tar vi ikke snart kontroll på oss selv faller de over oss.

Trana var en nytelse å lytte til, med sin knalltøffe trønderstil.

Lytt og lær: https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-troendelag/DKTL02002918/08-02-2018#t=1h55m20s

De reelle verdiene i andre enden av pengekjeden forsvinner i et akselererende tempo.

-Wikimedia.

************

"Hvis han har rett, er universet ikke rasjonelt. Fornuft – den disiplinerte bruken av nivået av vilje kalt intellektet – er ikke en nøkkel til sannheten om ting. Det er rett og slett den systematiske utnyttelsen av et sett mentale vaner som viste seg å være hensiktsmessige for våre forforeldre der de strevde med de vanskelige, men intellektuelt lite utfordrende oppgavene med å holde seg mette, tiltrekke seg make, jage bort rovdyr og lignende, og som senere ble tatt ut av kontekst og satt i arbeid med å produsere kompliserte historier om hva som forårsaker representasjonene vi opplever.

Å si noe slikt, og ikke minst underbygge det med mengder av begrunnelser og bevis, er å frontkollidere med en av de mest gjennomgripende forutsetningene i vår kultur." - J.M. Greer, oversatt av Achsel Ford

For de som vil være vitne til en frontkollisjon:


************

En annen grunn til at jeg støtter Bongard er at jeg tror IGD i stor grad kan ta knekken på narsissist-/psykopat-problematikken, og da i særdeleshet innenfor politikken og næringslivet, som er som fluepapir på denne typen mennesker.

Anita Sweeney har i dag en post kalt «ALVORLIGE SYSTEMFEIL hjelper narsissister frem i livet», men slik jeg ser det er hele systemet en systemfeil.

Jeg skriver: «Jeg mener bestemt at vi kan ta knekken på dette psykopat-/narsissist-idealsystemet vi lever i gjennom demokratimodellen til humanøkolog Terje Bongard.

I alle fall er dette min overbevisning. Vårt samfunn er et paradis for disse misbrukerne. Det er jo heller ikke noe rart at vårt samfunnssystem avler narsissister, da det er denne mennesketypen som dyrkes og heies fram. Kan vi få en slutt på denne nedadgående og selvforsterkende spiralen?»

Sweeney svarer: «Hei Øyvind Holmstad!

Takk for lenken, jeg skal høre på Bongard. Uavhengig av hva han sier, er jeg sikker på at vi kan få slutt på denne utviklingen. Det skjer neppe over natta, men det skjer med at flere og flere skjønner hva de har opplevd og er rustet til å gjennomskue slike individer. Det skjer med at vi gir barn andre idealer, lærer dem å stå i seg selv, våge å se seg selv, ikke la seg mobbe av svake individer med mye mer.

Og jeg er helt enig med deg. Denne type mennesker premieres og er til og med idealer i vår tid. Vi ser allerede hvor degenerert vi kan bli som menneskehet med narsopater ved roret.»

Jeg er helt sikker på at narsopater ikke vil bli sendt til topps med IGD. Kanskje kan det en sjelden gang snike seg ut en narsopat fra ei inngruppe, men disse vil mest sannsynlig bli stoppet på andre nivå, og aldri nå toppen i RID – hierarkiet.
Ellers vil vi med IGD selvsagt få en evolusjons-psykologisk revolusjon i skoleverket, hvilket vil utruste barn til å stå mye sterkere i møte med disse fenomenene.

************

Og hva skal så EU med krafta vår? Jo, generere mer profitt!

Når energien brukes til å holde eller helst øke dagens produksjonstempo er det ikke noe som heter miljøvennlig energi. Danmarks 13000 vindmøllevinger av glassfiber som må byttes er et miljøproblem. Uansett energiform er bevegelse av ett tonn bilmetall ikke bærekraftig. Nesten alt av transport og produksjon er oljedrevet, og det finnes ikke noe bærekraftig alternativ. Forbruket må ned, enten vi vil eller ikke. Prosessen må reguleres demokratisk, ellers blir det “ugly”. - T.B.
Grasrotopprøret i fagbevegelsen og i Arbeiderpartiets egen organisasjon har vist at denne grøfta mellom de styrte og de styrende er i ferd med å bli en avgrunn. Det er ingen overdrivelse å si at Tillitsvalgte i industrien har fått nok av Arbeiderpartiet. - P.S.

Det er tid for å overta de demokratiske prosessene selv, som folk. Hvis ikke blir det “ugly”!!!

Ja, det skal jeg love! Har selv blitt redusert til hatist og kvitt arbeiderklassesøppel fra industribyen Gjøvik til 50-års dagen min, mao. den mest avskyelige skapning synserne rundt Oslofjorden kan forestille seg. En “deplorables”, som Hillary Clinton ville kalt meg. Men la oss ta dem og skape vårt eget demokrati, hvor vi på ekte demokratisk vis bestemmer hva vi skal gjøre med krafta, ressursene og økosystemtjenestene våre. 

Hvordan vi kan etablere et slikt demokrati er allerede uttenkt av et geni i Trondheim, som de styrende har plassert i mørket og støvet i insektskjelleren på NINA, hvor de hadde håpet han skulle sykne hen og støve vekk. Men la oss riste støvet av Bongard og sammen bære han fram i lyset!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Portofolio Collection of PermaLiv